Стапи во контакт

Дома>Вести

Ракавицата Rudong Sunny го доби CE сертификатот издаден од Intertek

Октомври 25, 2019

404

CE сертификатот е ограничен на основните безбедносни барања на производите кои не ја загрозуваат безбедноста на ....

Wшапката е CE сертификат:

CE сертификатот е ограничен на основните безбедносни барања на производите кои не ја загрозуваат безбедноста на луѓето, животните и стоките, наместо на општите барања за квалитет. Директивата за координација ги пропишува само главните барања, а општите барања за директиви се стандардни задачи. Затоа, точното значење е: ознаката CE е безбедносна ознака наместо ознака за квалитет. Дали е „главниот услов“ што го сочинува јадрото на европската директива.

Ознаката „CE“ е безбедносна ознака за сертификација која се смета за пасош на производителот за отворање и влез на европскиот пазар. CE претставува усогласеност EUROPEENNE.

На пазарот на ЕУ, ознаката „CE“ е задолжителна ознака за сертификација. Без разлика на производот произведен од претпријатието во ЕУ или производот произведен од други земји, доколку производот сака слободно да циркулира на пазарот на ЕУ, мора да се стави ознаката „CE“ за да се покаже дека производот е во согласност со основните барања на директивата на ЕУ „нов метод на техничка координација и стандардизација“. Ова е задолжителен услов за производот според законот на ЕУ.

 

Wшапка CE сертификација е неопходна за PU ракавица.

EN388 и EN420 се најважната сертификација за PU ракавица.

Каква сончева ракавица има сега?

Sunny glove ја доби сертификацијата EN388 И EN420 за ракавици од PU Finger палто и PU ракавици од палто. Сите овие производи произведени од ракавиците Sunny можат да бидат означени со печатите EN388 и EN420 на себе.

 

Во прилог е PDF-датотеката за CE сертификат.  

CE сертификат за ракавици со палто од PU прст

CE сертификат за ракавици со палма од PU