Njaluk ing tutul

Omah>blog

Cara Ngrawat lan Njaga Sarung Tangan Safety: Tips Penting kanggo Ketahanan

April 03, 2024

12

3

Sarung tangan safety minangka piranti pelindung pribadi sing penting ing macem-macem industri, supaya para pekerja bisa nangani tugas kanthi aman. Pentinge ora bisa diremehake, amarga asring dadi pertahanan pertama nglawan luka, kobong, bahan kimia, lan bebaya pakaryan liyane. Perawatan lan pangopènan sarung tangan safety sing bener penting kanggo njamin efektifitas lan umur dawa. Ngadhepi aspek iki bisa nyebabake proteksi tangan sing kompromi lan, akibate, tambah risiko ciloko.

Ngrawat sarung tangan safety kalebu sawetara praktik paling apik, kalebu pemeriksaan rutin kanggo tandha-tandha saka nyandhang lan luh. Karyawan kudu dididik babagan ngerteni nalika sarung tangan cocog kanggo digunakake lan nalika mbutuhake panggantos. Kajaba iku, ngerti cara ngresiki sing bener kanggo macem-macem jinis bahan sarung tangan penting kanggo nyegah karusakan lan njaga kualitas pelindung sarung tangan.

Rutin pangopènan kanggo sarung tangan safety beda-beda gumantung saka materi lan sifat panggunaane. Pangguna kudu nyimpen kaya sing disaranake pabrikan kanggo ngindhari deformitas utawa degradasi. Nuruti pedoman sing diwenehake ora mung njamin safety pangguna nanging uga nyumbang kanggo budaya safety ing papan kerja. Kanthi netepi prosedur perawatan lan pangopènan sing tepat, umur dawa lan kinerja sarung tangan safety bisa dioptimalake, dadi alat sing dipercaya kanggo nglindhungi tangan para pekerja.

Jinis Sarung Tangan Safety

Sarung tangan safety kasedhiya ing macem-macem jinis, saben dirancang kanggo nglindhungi saka bebaya tartamtu. Milih jinis sarung tangan sing tepat penting banget kanggo nglindhungi tangan sing efektif.

Sarung Tangan Tahan Cut

2

Iki digawe saka bahan kaya Kevlar utawa bolong logam lan menehi perlindungan marang sudhut sing cetha. Industri sing nangani kaca utawa logam asring mbutuhake buruh nganggo sarung tangan iki.

     ●Bahan umum: Kevlar, bolong logam

     ● Panggunaan: Penanganan kaca, fabrikasi logam

Sarung Tangan Tahan Kimia

1

Sarung tangan iki dirancang kanggo nolak bahan kimia, pelarut, lan zat mbebayani liyane. Bahan kasebut beda-beda gumantung saka jinis bahan kimia sing dirancang kanggo nolak.

     ●Bahan: Nitrile, lateks, neoprene, PVC

     ● Resistance: Asam, basa, pelarut, lenga

Sarung Tangan Listrik Kab

Sarung tangan listrik wis terisolasi kanggo nglindhungi kejut listrik. Dheweke dikategorikake kanthi resistensi voltase lan kudu diuji kanthi rutin kanggo njamin keamanan.

     ●Kelas Keamanan: Kelas 00 (nganti 500V), Kelas 1 (nganti 7,500V)

     ●Jenis Isolasi: Karet, lateks

Sarung Tangan Thermal

Dirancang kanggo nglindhungi tangan saka suhu sing ekstrem, sarung tangan termal bisa tahan panas lan adhem. Iku penting kanggo pendhudhukan nglibatno welding utawa nangani bahan beku.

     ● Tahan panas: Nganti 600 ° F

     ● tahan kadhemen: Nganti -50°F

     ●Aplikasi: Welding, pangolahan pangan

Prosedur Pangopènan

Pangopènan sarung tangan safety sing bener iku penting kanggo mesthekake yen terus nyedhiyakake perlindungan sing dibutuhake. Iki kalebu reresik reguler, inspeksi lengkap, lan panyimpenan sing cukup.

Cara ngresiki

Bahan sing dibutuhake:

     ● Deterjen entheng

     ●Banyu anget

     ● sikat alus

langkah:

     1.Preparation: Copot lebu sing padhet saka sarung tangan.

     2.Ngumbah: Nyampur jumlah cilik deterjen karo banyu anget.

     3.Nggosok: Gosok sarung tangan kanthi sikat alus kanggo mbusak rereget.

     4.Mbilas: Cuci sarung tangan sak tenane nganggo banyu resik.

     5.Pangatusan: Air sarung tangan garing rampung sadurunge nggunakake sabanjuré.Aja nyedhiyakake panas dhuwur utawa sinar srengenge langsung.

Tips Inspeksi

Sadurunge saben nggunakake, priksa:

     ● Luh utawa Lubuk: Goleki pelanggaran sing bisa kompromi perlindungan.

     ●Integritas jahitan: Priksa manawa jahitan utuh lan ora ana tandha-tandha fraying.

     ● Fleksibilitas: Konfirmasi yen sarung tangan njaga keluwesan lan ora dadi kaku.

Sawise ngresiki, priksa:

     ●Pola Nganggo: Ngenali wilayah nyandhang gedhe banget sing bisa nuduhake perlu kanggo ngganti.

     ● Kerusakan Kimia: Goleki tandha-tandha degradasi saka bahan kimia utawa bahan sing mbebayani.

Solusi Panyimpenan

Praktek panyimpenan sing tepat:

     ●Panggonan sing Kelangan lan Kering: Simpen sarung tangan ing wilayah sing bebas saka suhu lan kelembapan sing ekstrem.

     ●Packing Asli: Yen bisa, simpen sarung tangan ing kemasan asli utawa tas panyimpenan sarung tangan sing wis ditemtokake.

     ● Ngindhari Kompresi: Gantung utawa lay sarung tangan kanthi rata kanggo nyegah deformasi bentuke.

Aja Panyimpenan Cedhak:

     ●Bahan kimia: Tetep sarung tangan adoh saka bahan kimia nyegah karusakan sing ora disengaja.

     ● Obyek Tajam: Iki nyuda resiko tusukan utawa luh ing sarung tangan.

Ngluwihi Umur Sarung Tangan

Perawatan lan pangopènan sing tepat nambah daya tahan lan fungsi sarung tangan safety. Bagean iki mbahas praktik khusus kanggo nambah umur sarung tangan.

Panggunaan sing tepat

Nalika nggunakake sarung tangan safety, penting kanggo netepi instruksi pabrikan kanggo jinis sarung tangan tartamtu. Tuladhane:

     ●Sarung tangan tahan kimia: Tansah priksa kompatibilitas sarung tangan karo bahan kimia sing ditangani.

     ●Sarung tangan tahan potong: Gunakake mung kanggo nangani obyek sing cetha lan aja nganti mbukak menyang permukaan sing abrasif tanpa perlu.

Kanggo nyegah karusakan lan kontaminasi, sarung tangan kudu disimpen ing papan sing resik lan garing, adoh saka sinar srengenge langsung lan suhu sing ekstrem. Kajaba iku, nggunakake ukuran sarung tangan sing tepat njamin pas lan nyegah overstretching utawa sobek.

Repair lan pangaturan

Sarung tangan kadhangkala bisa didandani yen karusakan minimal. Tusukan utawa luh cilik bisa ditambal nganggo bahan lan lem sing cocog kanggo kain sarung tangan. Nanging, yen sarung tangan rusak banget, kudu diganti kanggo njamin perlindungan sing terus-terusan.

Pemriksaan reguler sadurunge lan sawise nggunakake iku penting kanggo ngenali nyandhang utawa karusakan ing awal. Iki kalebu mriksa:

     ● Patah utawa tusukan: Sembarang pelanggaran ing materi sarung tangan bisa kompromi kemampuan protèktif.

     ●Integritas jahitan: Jahitan lan jahitan kudu utuh, ora ana tandha-tandha fraying.

Nyetel sarung tangan supaya luwih pas bisa gampang kaya ngencengi tali utawa ngamanake manset, nanging aja nganti kompromi integritas struktur sarung tangan kanthi owah-owahan darurat.